Paimio asemakaupungiksi!

05.07.2022

Paimion kaupunki sijaitsee onnekkaasti Turku-Helsinki radan varrella. Viime aikoina Varsinais-Suomessa on kiinnitetty enemmän huomiota lähijunaliikenteen kehittämiseen ja sen kannattavuuden arviointiin. Tämä on seurausta osin maamme hallituspuolueiden ylioptimistisista, jopa maamme talouden vaarantavista, ilmastonsuojelutavoitteista.

Nykytilanteeseen on jouduttu suurelta osin Suomessa ja Euroopassa tehdyin poliittisin päätöksin. Maamme hallitusohjelma tunnetaan vihreästä siirtymästä ja maailman kunnianhimoisimmasta ilmastopolitiikasta, joka tähtää siihen, että Suomi olisi hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä eli jopa 15 vuotta EU:n yhtenäistavoitetta aikaisemmin. Mielestäni tavoitetta kannattaisi lykätä vuoteen 2051 saakka, jolloin vielä ehtisimme samaan ”ilmastojunaan” kiinalaisten kanssa. Tämä saattaisi parantaa Suomen teollisuuden kannattavuutta.

Saarikon ja Marinin hallituksen valitsema hintapolitiikka on johtanut rajuun energian hintojen kallistumiseen maassamme. Polttoaineen hinnasta kerätään veroa lähes 70 prosenttia, mutta hallituspuolueet eivät halua laskea tätä veroa, vaikka polttoaineen hinta on jakeluasemillamme kohonnut vuodessa liki kaksinkertaiseksi. Monen kauempana työssäkäyvän pienipalkkaisen talous onkin jo romahtanut.

Siksi on tärkeää, että lähijunaliikenteen kehittämisen lisäksi Turun ja Helsingin välillä kulkeva noin ”tunnin juna” pysähtyisi säännöllisesti myös Paimiossa matkustajien ottamista ja jättämisetä varten. Sujuva junaan pääsy läheltä kotipaikkaa nopeuttaisi monen varsinaissuomalaisen pääkaupunkiseudulle suuntautuvaa työmatkaa.

Tämä voitaisiin toteuttaa jo nyt edullisesti ja pikaisesti maakunnan, Paimion kaupungin ja VR:n yhteistyöllä. Asemalaitureiden kunnostamisen ohella parkkipaikkojen riittävyyteen on syytä kiinnittää huomiota. Paimion asema palvelisi vaihtoehtona tehokkaasti myös Kemiönsaaren, Sauvon, Kaarinan, Liedon ja Marttilan suunnista junalla matkojaan tekeviä. Maakunnan virkamiesten ja poliitikkojen tulisikin yhteistuumin lisätä ja edistää tätä olemassa olevien junien sujuvaa käyttömahdollisuutta, jotta veroeuroja säästyy matkustajamäärien kasvaessa.

Julkaistu Kunnallislehdessä 5.7.2022

 

14.10.2022Hyvinvointialueella vauhti kiihtyy
02.09.2022Hitaasti kiiruhtaen
22.07.2022Sotealueen järjestäytymistä ja tavoitteita
07.07.2022Naapurikaupunkiin rautatieasema!
05.07.2022Paimio asemakaupungiksi!
12.06.2022Hoitajamitoitus vesitetään - taas
10.06.2022Asiakasmaksukatto automaattiseen seurantaan
27.04.2022Aluevaltuustoaloite: Asiakasmaksukaton valvonta ja automatisointi
25.04.2022Valtuustoaloite: Vuokrarivitaloja kunnassa työtätekeville
25.04.2022Valtuustoaloite: Valtuuston kokousten videointi

Siirry arkistoon »