Erikoistutkija ja fyysikko

Olen toiminut erilaisissa tutkimus- ja opetustehtävissä Turun yliopistossa 31,5 vuotta. Tutkimustyön ohessa olen suorittanut Turun yliopistossa aineenopettajan kasvatustieteelliset opinnot matemaattisissa aineissa. Olen pitänyt harjoitustunnit peruskoulussa ja lukiossa arvosanalla hyvä (3) 19.5.1989.

Opetin sivutoimisesti fysiikkaa ja fysiikan laboratoriotöitä Turun teknillisessä oppilaitoksessa ja nykyisessä ammattikorkeakoulussa vuodesta 1990 lähtien vuoden 2011 kevääseen saakka.

Turun yliopistossa olen ohjannut assistentin toimen hoidatuksissa sekä fysiikan approbatur että cum laude harjoitustöitä vuosina 1987-1995. Vuosina 1995-1998 ohjasin elektroniikan ja tietotekniikan laboratoriossa elektroniikan harjoitustöitä. Vuoden 2002 syksystä alkaen olen luennoinut Turun yliopistolla elektroniikan valmistukseen liittyviä kursseja Semiconductor Technology ja Microsensors.

Tutkimusaiheet ovat liittyneet laserien rakentamiseen, suprajohteiden valmistukseen ja elektroluminisenssivalon tuottoon ohuissa pii- ja piidioksidikalvoissa. Tutkimus on keskittynyt pääasiassa fysiikan ja elektroniikan osa-alueille, joissakin projekteissa on ollut yhteistyötä myös lääketieteen ja biolääketieteen puolelle.

Tutkimustuloksista on tehty 20 englanninkielistä referoitua artikkelia ja lisäksi poster-esityksiä tieteellisiin konferensseihin.

Eduskuntakauden 2011-2015 jälkeen olen luennoinut yliopistossa Elektroniset laittestot ja kestävä kehitys kurssia, Microsensors kurssia, Measurement and Control Egineering kurssia etänä kiinalaisille vaihto-opiskelijoille, Mittaus- ja säätötekniikan kurssia ja Elektroniikan perusteiden kurssia ja viime vuosina opetukselta ei tutkimuksen tekoon ole juuri aikaa jäänyt.