Hallitus tukkikoon veroparatiisikeinottelun!

Share |
04.12.2015

Näyttää siltä, että pakolaistulva on ylittänyt hallituksen odotukset. Muilla aloilla, kuten taloudessa ja työllistämisessä ministerien höpötavoitteet ovat jääneet surkeasti saavuttamatta. 

Eipä ole puututtu verosuunnitteluunkaan ja kansainvälistyvien yritysten veron välttelyyn. Lait pitää korjata sellaisiksi, että kaikki yritykset, jotka harrastavat bisneksiä täällä Suomessa maksavat myös verot tänne. On ihan turha vedota EU:n laajuiseen tai laajempaankin verojen kiertoon. 

Poliitikkojen pitää aloittaa vähintään EU:n laajuinen verotuksen tasapuolisuuden korjaaminen täältä Suomesta. Kyllä toiset EU-maat tulevat kiljuen perässä. Valtiontalouden korjaaminen toimii ja leviää yhtä tehokkaasti kuin piikkilanka-aitojen rakentaminen pitkin eteläistä EU:ta. Olkaamme talousasioissa edellä käviöitä täällä Suomessa. Muutoin saamme leikata valtion ja kuntien kuluja maailman tappiin ja elinolot yhteiskunnassamme huononevat 20-30 %:n vuosivauhdilla. 

Viimeaikaiset Kokoomus, Keskusta ja SDP johtoiset hallitukset ovat vapauttaneet pääomien liikkeet ja helpottaneet suuryritysten ja kansainvälisten vanhustenhoito- ja terveydenhuoltoketjujen toimintaa ja verojen välttelyä. Nykyinen valtionvarainministerimme istuu tulisilla hiilillä pidettyään höpöpuheita eduskunnassa ja lobbaustilaisuuksia eri puolilla edistääkseen omistuksien piilottamista verottajalta. 

Ryhdistäytykää ja laittakaa koneisto kuntoon, vika ei ole pelkästään kunta-alan työntekijöissä vaan osaamattomien päättäjien korvien välissä. Päättäjillä pitäisi olla kykyä hahmottaa kokonaisuuksia, jotta osaavat paikata pahimmat vuodot valtiontalouden veneestä.

09.04.2019Eläkeläisten ja lapsiperheiden asialla
11.02.2019Valtuustoaloite: Muovinkeräyspiste Marttilaan
23.01.2019Maksuhäiriöitä vähennettävä
11.01.2019Pikavippikulut kuriin
15.12.2018Valtuustoaloite: Omaishoitaja on kunnalleen lottovoitto
15.11.2018Avoin kirje aluehallintovirastolle: Hoitajamitoituksen tilanne vanhusten- ja sairaanhoidossa?
21.08.2018Ruokaturvaa on parannettava
17.08.2018Maataloussanastoa ei tarvitse poistaa
11.06.2018Maakuntavaltuustoaloite: Terveydenhuollon ja vanhustenhuollon ammattitaitoisen hoitohenkilökunnan riittävyys
11.12.2017Maakuntavaltuustoaloite: Positiivisen rakennemuutoksen tukeminen ja vauhdittaminen

Siirry arkistoon »