Maakuntavaltuustoaloite: Terveydenhuollon ja vanhustenhuollon ammattitaitoisen hoitohenkilökunnan riittävyys

11.06.2018

Perussuomalaisten valtuustoryhmän maakuntavaltuustoaloite 11.6.2018

Menossa oleva terveyden- ja vanhustenhuollon muutos Varsinais-Suomessa ja tulevan maakuntauudistuksen aiheuttama sekasorto

Perussuomalaiset ovat huolissaan sekä terveydenhoidon että vanhustenhuollon ammattitaitoisen sekä suomen että ruotsinkielisen hoitohenkilökunnan riittävyydestä, jotta meneillään olevan yksityistämisen seurauksena Suomen lakeja ja potilasturvaa ei heikennetä ja rikota. Kun hoitovastuuta siirretään yksityisille monikansallisillekin hoitopalveluille, niin yhteiskunnan valvova silmä ei enää ulotu samalla tavoin hoitotyötä tekevien työpaikoille kuin aiemmin julkisessa terveydenhuollossa. Kuka valvoo näitä palveluja tulevaisuudessa. Mikä on vajaa- ja heikkokuntoisten hoidettavien potilasturva ja mikä on paikallisen sopimisen alla olevan hoitohenkilökunnan työsuhde- ja palkkaturva? Miten taataan, että henkilökunnan koulutus ja työkokemus otetaan huomioon henkilökuntaa palkattaessa eikä henkilökuntaa pidetä alistettuna ja hiljaisena jatkuvalla uhkaamisella työpaikan menetyksellä?

Nyt jo pitäisi tehdä maakunnan laajuinen selvitys ilman oleskelulupaa maassa olevien hoiva-avustajien ja lähihoitajien koulutuksesta ja kielitaidosta. Myöskin mahdollinen rikostausta tulisi voida selvittää. Tässäkin suhteessa Suomen lainsäädäntö muuttuu aina vain löperömmäksi.

Maahanmuuttajille ja muista EU-maista tuleville työntekijöille ei tule luoda ohituskaistaa kotimaisen työvoiman syrjäyttämiseksi ja työehtojen polkemiseksi. Nyt jo on tapauksia, joissa muualta tullut henkilö on jo vakinaistettu, vaikka oppisopimus- tai muu koulutus on vielä kesken? Mistä tällainen työehtojen polkeminen ja työsuhteiden täytön nopeutus? Kuka selvittää nyt ja tulevassa maakunnassa sen, että montako epäpätevää ja oppisopimuskoulutuksessa olevaa kielitaidotonta saa olla yhtä aikaa samassa työpaikassa ja työvuorossa, kun pätevää henkilökuntaa ei ole hankittu riittävästi?

Mielestämme tämä asia tulee pikimmiten selvittää maakunnan laajuisesti.

Allekirjoitukset:

6 Perussuomalaista maakuntavaltuutettua allekirjoitti (kaikki paikalla olleet)

09.04.2019Eläkeläisten ja lapsiperheiden asialla
11.02.2019Valtuustoaloite: Muovinkeräyspiste Marttilaan
23.01.2019Maksuhäiriöitä vähennettävä
11.01.2019Pikavippikulut kuriin
15.12.2018Valtuustoaloite: Omaishoitaja on kunnalleen lottovoitto
15.11.2018Avoin kirje aluehallintovirastolle: Hoitajamitoituksen tilanne vanhusten- ja sairaanhoidossa?
21.08.2018Ruokaturvaa on parannettava
17.08.2018Maataloussanastoa ei tarvitse poistaa
11.06.2018Maakuntavaltuustoaloite: Terveydenhuollon ja vanhustenhuollon ammattitaitoisen hoitohenkilökunnan riittävyys
11.12.2017Maakuntavaltuustoaloite: Positiivisen rakennemuutoksen tukeminen ja vauhdittaminen

Siirry arkistoon »