Eduskuntavaalit 2.4.2023

Klikkaa kuvaa avataksesi esitteeni isommaksi (pdf-tiedosto)

Olen ehdolla kevään 2023 eduskuntavaaleissa Varsinais-Suomen vaalipiirissä numerolla 86.

Tavoitteitani:
  • Eduskunnan tehtävä on puolustaa Suomen ja suomalaisten etua.
    Suomen valtio on olemassa suomalaisia varten, ja sen täytyy aina huolehtia ensisijaisesti suomalaisista. 

    Maamme julkinen talous ja hyvinvointi rakentuvat vientiteollisuudesta saaduista tuloista sekä työstä ja yrittämisestä maksetuista veroista. Nämä yhdessä muodostavat sen potin, josta suomalaisille jaetaan hyvinvointia.

  • Vero- ja maksupolitiikalla varmistetaan, että jokainen työssäkäyvä suomalainen tulee palkallaan toimeen. Välttämättömät elinkustannukset eivät saa viedä palkasta kohtuutonta osaa, ja palkan on riitettävä elämiseen.

  • Varsinaissuomalaisten perusterveydenhuollon palvelut on saatava lähipalveluina sote-uudistuksen toteuduttua ja alueella tulee olla kattavat sosiaalipalvelut kaiken ikäisille. Mielenterveys-, päihde- ja vammaispalvelut pitää olla tasapuolisesti saatavilla pientenkään kuntien asukkaita unohtamatta. 

  • Maamme hyvä tulevaisuus edellyttää osaamista. Suomalaisten vuosikymmeniä jatkunut koulutustason nousu on kääntynyt laskuun. Peruskoulun oppimistulokset ovat luisussa, erityisesti poikien kohdalla. Ammattikouluissa ei juuri ole suomalaisille nuorille opetusta, ja lukio houkuttelee yhä vähemmän. Pitkällä tähtäimellä maamme menestyksen takaisivat parhaiten koulutettu kotimainen työvoima ja kotimaiset Suomessa koulutetut huippututkijat.